Bio vad fekete áfonyalé 100%-os, rostos, natúr 0,7l

Bio vad fekete áfonyalé 100%-os, rostos, natúr 0,7l
Gyártó: Kovács László biotermelő
Cikkszám: Bio feketeáfonyalé
Fogyasztói ár: 2,870 Ft
Db:  
   - VAGY -   

Minden hozzáadott anyagtól mentes.

Összetevők: 100% bio fekete vad áfonya. 

Bio fekete áfonyalé natúr, rostos 0,7l  

Nem kapható.

Felbontás után hűtőben tárolva minőségét megőrzi 15- 20 napig.

Készítette: Kovács László biogazda

A csipkebogyó, az áfonya és a feketeribizli jól ismert és kedvelt növények, ám talán kevésbé köztudott, hogy milyen komoly szerepet játszhatnak egészségünk megőrzésében. A népgyógyászat évszázadok óta ismeri és használja gyümölcseiket, napjainkban pedig egyre többen "fedezik fel" újra  a bennük rejlő értékeket.

Az áfonya rendkívül értékes gyümölcs, fogyasztása széles körben hozzájárul szervezetünk egészségéhez. A feketeribizlihez hasonlóan kiemelkedő flavonoid tartalma, így antioxidáns hatása van, segíti a szervezetet a káros szabadgyökök elleni küzdelemben, a szív- és érrendszeri, a daganatos megbetegedések megelőzésében. Az áfonyában található antioxidánsok egyik fajtája (antocián) rendkívül fontos a bőr- és kötőszövetek egészségéhez, ezenkívül antibakteriális és keringést serkentő hatással bír. Az egész testben erősíti a hajszálereket, serkenti azok vérellátását, így a szemfenék megfelelő vérellátásához is hozzájárul. Az áfonyában lévő hatóanyagok rendkívüli szerepet játszanak a szem egészségének megőrzésében, így monitort használók, cukorbetegségben illetve a magas vérnyomásban szenvedők számára fogyasztása kiemelten fontos lehet. Az áfonya vércukorszint- csökkentő hatással rendelkezik. Jelentős mennyiségben tartalmaz C- és K- vitamint, található benne A- és E- vitamin, valamint kisebb mennyiségben B-vitamin komplex. Ásványi anyag tartalma -mangán, szelén, réz, cink, kálium, valamint vas, foszfor és magnézium- is hozzájárul a szervezet megfelelő működéséhez. (Forrás: hazipatika.com)

Vad fekete áfonya hatása

Tudósok szerte a világban tanulmányozzák, hogy a vad fekete áfonya összetevői –növényi hatóanyagai- hogyan segítenek a betegségek leküzdésében, és hogyan mozdítják elő az egészség megtartását.

A szív egészsége

Egy 2013- ban közölt kutatási eredmény szerint heti legalább három adag fekete áfonya -vagy más, hasonló antocianin tartalmú bogyós gyümölcs- fogyasztása 33%- kal csökkentheti a szívinfarktus kialakulásának kockázatát a nőknél. A kutatók ezt a hatást a magas antocianin tartalmonak tulajdonítják, ami segíthet kitágítani az artériákat, akadályozza a plakk- képződést, és más módokon is hasznos a szív- és érrendszer számára. (Az érelmeszesedés –artherosclerosis- plakkok képződését jelenti az artériákban.)

A fekete áfonya fogyasztása segíthet a vérnyomás szabályozásában, csökkentésében és az érelmeszesedés elleni küzdelemben. A fekete áfonyával gazdagított étrend segít megvédeni a szívizmot a károsodástól.

A bélrendszer egészsége

A hasznos bélflóra kritikus szerepet játszik az emésztőrendszer, valamint az immunrendszer egészségében. Kimutatták, hogy a fekete áfonya összetételének előnyös hatása van a bélflórára azáltal, hogy egy hasznos bélbaktérium, a Bifidobaktérium számának növekedését segíti elő.

Cukorbetegség

Kutatók a fekete áfonyával kiegészített étrend diabétesz- ellenes hatásáról számoltak be. A fekete áfonya növelte a kutatásban résztvevők inzulin-érzékenysését, ami egy kulcstényező a cukorbetegség kialakulásának megelőzésében.

Antioxidáns hatás

Az USA Mezőgazdasági Minisztériuma által végzett kutatás szerint a fekete berkenye után a fekete áfonyának van a legmagasabb szabadgyök megkötő képessége. A szabadgyökök molekulák, melyeknek a szervezet működésében fontos szerepük van. Ha azonban felbomlik az egyensúly, és túl sok szabadgyök kerül a szervezetünkbe, az már a sejteket, így egészségünket veszélyezteti. A szabadgyökök  leküzdésében a legfőbb szerep az antioxidánsoké. Az antioxidánsok öregedés- és rákellenes, valamint a szív egészségét szolgáló jótékony hatással rendelkeznek. A kutatások kimutatták, hogy a vad fekete áfonya és más, antioxidánsban gazdag ételek fogyasztása segít megelőzni az ún. oxidatív stresszt, mely a sejtekben a szabadgyökök hatására bekövetkező negatív változás. Ez a sejtváltozás kapcsolatba hozható a krónikus betegségek kialakulásával és az öregedési folyamatokkal.

Az agy egészsége

Egy kutatás kimutatta, hogy a fekete áfonya és az egyéb mélykék bogyós gyümölcsök lehetséges „gazdasszonyai” az agyban található sejteknek, mivel hatóanyagaik eltávolítják a mérgező vegyszereket, mielőtt azok kárt okozhatnának.

Az elmúlt több, mint egy évtized alatt jelentősen nőtt azon kutatások száma, melyek a fekete áfonyának az öregedésre gyakorolt hatását vizsgálják. Egy, a ’90- es évek végén végzett egyetemi kutatás számolt be először arról, hogy az étrend részét képező fekete áfonya javíthatja az izomműködést és segíthet a rövidtávú memória elvesztésének visszafordításában. Egy másik kutatás szerint lehetséges, hogy a fekete áfonya fogyasztása le tudja győzni az Alzheimer- kórra való genetikai hajlamot.

A fekete áfonya memóriára gyakorolt hatását először 2010- ben vizsgálták. Kimutatták, hogy az antocianinban gazdag gyümölcsök kiemelkedően szolgálják a memória fenntartását. Azt találták, hogy a fekete áfonya olyan idősebb embereknél is javítja a memóriát és a kedélyállapotot, akik korai memóriagyengülésben szenvedtek. Ezek a felismerések azt a reményt keltik, hogy a fekete áfonya rendszeres fogyasztásával talán lelassítható vagy elkerülhető a felismerőképesség elvesztése, valamint csökkenthető az időskori depresszió.

Látás- a fekete áfonya segíti a szem védelmét

Több kutatás is kimutatta, hogy a fekete áfonyában található antocianin javítja a látást, csökkenti a szem fáradtságát.

(Forrás: wildblueberries.com)

Bio fekete vad áfonyalé natúr 100%- os

Készítette: OpenCart Magyarország
Bioesnatur.hu © 2019