Bio homoktövislé nyers 100%-os,natúr 0,5l Bio homoktövis velő nyers

Bio homoktövislé nyers 100%-os,natúr 0,5l Bio homoktövis velő nyers
Gyártó: Kovács László biotermelő
Cikkszám: Bio nyers homoktövislé
Fogyasztói ár: 3,300 Ft
Db:  
   - VAGY -   

Bio nyers homoktövislé, minden hozzáadott anyagtól mentes. A melegebb időjárás miatt nem tudjuk szállítani.

Hetente frissen készíti: saját biogazdaságából származó homoktövisből Kovács László, a 2013. év biogazdája.  (A termelő a '90-es évek elejétől, gazdaságának létrehozásától biogazdálkodást folytat, Magyarországon az elsők között kezdett homoktövist termeszteni.)

Összetevő: 100% bio homoktövis        

A nyers homoktövislé semmilyen kezelést nem kap, friss, natúr termék. Minőségét a kézbesítéstől számított kb.8-10 napig őrzi meg hűtőben tárolva.

A homoktövislé íze a felhasznált homoktövis fajtájától függően kevésbé vagy erősebben savanykás és kesernyés.

Napi adagja 0,5 -1 dl egészségi, erőnléti állapottól, táplálkozási szokásoktól függően. Töménysége miatt 3-4-szeresére hígítva fogyasszuk. A homoktövis a benne található vitaminoknak és ásványi anyagoknak köszönhetően frissítően hathat, így fogyasztását délelőtt ajánljuk.

Hűtve tárolandó, kerüljük a homoktövislé felmelegedését.

 

A homoktövis kiemelkedő beltartalmi értékkel rendelkezik, a benne található nagy mennyiségű vitamin, ásványi anyag és több mint 100 egyéb hatóanyag a szervezet szinte valamennyi részére pozitív hatással van.

A homoktövis nyers formájában juthatunk hozzá a legmagasabb hatóanyag-tartalomhoz.

A homoktövisben található főbb ásványi anyagok hatása a szervezet működésére

- A magnézium rendkívüli fontos szerepet tölt be az emberi szervezetben: szükséges a megfelelő csontsűrűség kialakulásához, fenntartásához, az izomzat működéséhez, elengedhetetlen a szív működéséhez, egyéb ásványi anyagok és vitaminok felszívódásában is szerepet játszik. A testben mintegy 300 biokémiai folyamathoz szükésges.

- A mangán kisebb mennyiségben van jelen a szervezetben, de fontos szerepet tölt be: szükséges a megfelelő csontfelépítéshez, alapvető szerepe van az anyagcserében, az emésztőrendszer működésében, szerepet játszik az agy működésében és a vércukorszint kontrollálásában is.

- A kalciumnak a magnéziumhoz hasonlóan rendkívül fontos szerepe van a csontok és a fogazat megfelelő állapotának megőrzésében, szükséges a szívizmok működéséhez, szerepet játszik a test PH-szintjének fenntartásában és a vérnyomás szabályozásában is.

- A vas legfőbb szerepe az oxigén szállítása, ezen kívül szükséges a növekedéshez, az immunrendszer erejének megőrzéséhez, az optimális testhőmérséklet fenntartásához, a normális alváshoz. Az oxigénszállítás révén szoros kapcsolatban van az izomok és az agy működésével, a szervezet fittségi állapotával, a koncentrációképességgel.

A homoktövisben található főbb vitaminok hatása a szervezet működésére

- Provitamin A (beta-karotin) szükséges a szem működéséhez, a szervezet nyálkahártyáinak nedvességéhez, a csontok és izomok növekedéséhez, szerepet játszik az immunrendszer szabályozásában, antioxidáns hatású.

- A B1-vitamint a "szellem vitaminjának" is nevezik, mivel fontos szerepet játszik a memória és a koncentrálóképesség meglétében, szükséges az idegrendszer, valamint a szív- és érrendszer egészségéhez, a vörösvértestek képződéséhez, a megfelelő étvágy kialakulásához, az emésztéshez.

- A B2-vitaminnak kulcsszerepe van az energiatermelésben, a szaruhártya egészségében, így a megfelelő látás fenntartásában, a vörösvértestek és az antitestek kialakulásában, szükséges egyéb vitaminok és ásványi anyagok felszívódásához, a növekedéshez, fejlődéshez, szerepet játszik a bőr működésében, a sebgyógyulásban.

- A B6-vitamin legfontosabb szerepe a bőr egészségének megőrzése, hatással van az idegrendszer és az immunrendszer működésére.

- A B12-vitaminnak jelentős szerepe van a sejtképződésben és a sejtek fennmaradásában, javítja az állóképességet, hiánya -hasonlóan a vashiányhoz- fáradtságot, levertséget okozhat. Csökkenti a koleszterinszintet, a vérzsír szintjének kontrollálásán keresztül hatással van a szív egészségére.

- A C-vitaminnak elsődleges szerepe van az immunrendszer működésében és az erek felépítésében, antioxidáns hatású, kulcsszerepe van az agy működésében, segíti a vas felszívódását.

A nyers homoktövislé többek között hatékonyan járulhat hozzá az influenzás-megfázásos megbetegedésekből való felépüléshez, mivel a benne található kimagasló mennyiségű természetes C-vitamin segíti az immunrendszer működését, emellett gyulladáscsökkentő hatása is van.

- Az E-vitamin erős antioxidáns hatású, így szükséges a sejtek védelméhez, az idegek és az izomok működéséhez,  szerepet játszik az immunrendszer működésében, a C-vitaminnal erősítik egymás hatását.

- A K-vitamin kulcsfontosságú a megfelelő véralvadáshoz, segíti a kalcium felszívódását, így szerepet játszik a csontok egészségének megőrzésében is.

Készítette: OpenCart Magyarország
Bioesnatur.hu © 2019