Bio tönkölyliszt teljes kiőrlésű 1kg

Bio tönkölyliszt teljes kiőrlésű 1kg
Gyártó: Rábcakapi Biokertészet-Biomag Malom
Cikkszám: Teljes kiőrlésű bio tönkölybúzaliszt
Fogyasztói ár: 750 Ft
Db:  
   - VAGY -   

Bio teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt 1kg

A teljes kiőrlésű lisztben számos összetevő és tápanyag megmarad, mivel készítéséhez a búzaszem egészét -a héjat és a csírát is- felhasználják, így magasabb élelmi rost-, vitamin- és ásványi anyag tartalma van, mint a fehér lisztnek.

A tönkölybúza

Napjainkban az egészséges táplálkozásban egyre jelentősebb szerepet tölt be, mivel sok tápanyag található benne. Fogyasztása több ezer éves múltra tekint vissza, hazánkban, valamint Európa keleti részén és a Közel- Keleten őshonos.

A tönkölybúzának magas természetes rost-, vitamin- és ásványi anyag tartalma van: jelentős mennyiségben tartalmazza a B- vitamin komplex szinte valamennyi összetevőjét (kivétel a B12-vitamin), kiemelkedő mangán, magnézium, kalcium, foszfor, szelén tartalma- ezen ásványi anyagokból a hagyományos búzában található mennyiség többszöröse található benne. Tartalmaz E- vitamint, vasat, rezet, cinket és aminosavakat is.

50%- kal több fehérjét (proteint) tartalmaz, mint a hagyományos búza, így vegetariánusok, vegánok és növekedésben lévő gyermekek számára is kiváló táplálék.

Szénhidráttartalma és glikémiás indexe a búzáénál alacsonyabb, a benne található szénhidrátfajta lassabban szívódik fel, egyenletesebb energiaellátást biztosít, így a tönkölybúza fogyasztása cukorbetegek számára is megfelelő lehet, mivel nem emeli meg olyan hirtelen a vércukorszintet.

A tönkölybúza hatóanyagai segítenek csökkenteni a rossz koleszterin(LDL) szintjét, így hozzájárulnak a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásának megelőzéséhez. A tönkölybúza segíti a megfelelő sav- bázis egyensúly fenntartását.

Candida diéta részét képezhetik a teljes kiőrlésű tönkölybúzából készült élelmiszerek. A tönkölybúza nem gluténmentes, így fogyasztása lisztérzékenyek számára nem ajánlott.

(Forrás: edensoriginal.com, natureslegacyforlife.com)

Készítette: OpenCart Magyarország
Bioesnatur.hu © 2019