Bio tönkölybúza dara 1kg

Bio tönkölybúza dara 1kg
Gyártó: Rábcakapi Biokertészet-Biomag Malom
Cikkszám: Bio tönkölybúza dara
Fogyasztói ár: 620 Ft
Db:  
   - VAGY -   

Bio tönkölybúza dara 1kg

A tönkölybúza

Napjainkban az egészséges táplálkozásban egyre jelentősebb szerepet tölt be, mivel sok tápanyag található benne. Fogyasztása több ezer éves múltra tekint vissza, hazánkban, valamint Európa keleti részén és a Közel- Keleten őshonos.

A tönkölybúzának magas természetes rost-, vitamin- és ásványi anyag tartalma van: jelentős mennyiségben tartalmazza a B- vitamin komplex szinte valamennyi összetevőjét (kivétel a B12-vitamin), kiemelkedő mangán, magnézium, kalcium, foszfor, szelén tartalma- ezen ásványi anyagokból a hagyományos búzában található mennyiség többszöröse található benne. Tartalmaz E- vitamint, vasat, rezet, cinket és aminosavakat is.

50%- kal több fehérjét (proteint) tartalmaz, mint a hagyományos búza, így vegetariánusok, vegánok és növekedésben lévő gyermekek számára is kiváló táplálék.

Szénhidráttartalma és glikémiás indexe a búzáénál alacsonyabb, a benne található szénhidrátfajta lassabban szívódik fel, egyenletesebb energiaellátást biztosít, így a tönkölybúza fogyasztása cukorbetegek számára is megfelelő lehet, mivel nem emeli meg olyan hirtelen a vércukorszintet.

A tönkölybúza hatóanyagai segítenek csökkenteni a rossz koleszterin(LDL)szintjét, így hozzájárulnak a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásának megelőzéséhez. A tönkölybúza segíti a megfelelő sav- bázis egyensúly fenntartását.

A tönkölybúza nem gluténmentes, így a belőle készült termékek fogyasztása lisztérzékenyek számára nem ajánlott.

(Forrás: edensoriginal.com, natureslegacyforlife.com)

 

Biofehervar.hu webáruház- bio termékek magyar termelőktől.

Készítette: OpenCart Magyarország
Bioesnatur.hu © 2018