Bio lenmag őrlemény 40g

Bio lenmag őrlemény 40g
Gyártó: Kovács László biotermelő
Cikkszám: Bio lenmag por
Fogyasztói ár: 475 Ft
Db:  
   - VAGY -   

Szárított bio őrölt lenmag 40g

Összetevő: 100% őrölt bio lenmag

A kínálatunkban megtalálható őrlemények vegyszermentes termesztésből származó növényekből, kíméletes eljárással készülnek, mentesek minden hozzáadott anyagtól.

Az őrlemények fogyasztásával a növényekben található vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, egyéb, a szervezet számára értékes hatóanyagok természetes formában jutnak szervezetünkbe, így hatékonyabban járulhatnak hozzá egészségünk megőrzéséhez, a betegségek gyógyításához.

Fogyasztása: egy teáskanálny őrölt lenmagot egy kis folyadékba (víz, gyümölcslé) keverve fogyasszunk, majd 2-3 dl folyadékot igyunk meg. Egy teáskanálnyi őrlemény kb.4g, így egy csomag lenmag őrlemény 8-10 napi mennyiséget tartalmaz. Többféle őrlemény összekeverésével természetes multivitamin készítményt fogyaszthatunk. Az őrleményeket ajánlott száraz, hűvös, sötét helyen, jól lezárva tárolni.

Készítette: saját biogazdaságából származó alapanyag felhasználásával Kovács László biotermelő. Bio lenmag por.

A lenmag

A lenmag fogyasztása hosszú múltra nyúlik vissza, már a Kr.e. 3. évezredben termesztették. A VIII. században Nagy Károly annyira hitt az emberi szervezetre gyakorolt pozitív hatásaiban, hogy előírta alattvalóinak a lenmag fogyasztását. Napjainkban egyre több kutatás vizsgálja és támasztja alá a lenmag értékes tulajdonságait.

A lenmag jelentős mennyiségű B1-, B2-, B3- és B6- vitamint, a szervezet számára fontos ásványi anyagokat: magnéziumot, foszfort, káliumot, ezek mellett sok élelmi rostot, antioxidánst, proteint tartalmaz, melyek mind szükségesek a szervezet egészségéhez. A lenmag gazdag Omega-3 zsírsav forrás.

Sok táplálkozási szakértő az őrölt lenmag fogyasztását ajánlja, mivel az emberi szervezet az egészben fogyasztott lenmag tökéletes megemésztésére nem képes, így nem szívódik fel a lenmag valamennyi hatóanyaga, ezáltal nem érvényesül tökéletesen pozitív hatása.

A lenmag Omega- zsírsav tartalmánál fogva csökkentheti a szívinfarktus és az agyvrézés, valamint a szív- és érrendszeri megbetegedések kilakulásának kockázatát.

Erősíti az immunrendszert, fokozza annak működését.

A lenmag rendszeres fogyasztása segít egészséges szinten tartani a vérnyomást, segíthet a magas vérnyomás kialakulásának megelőzésében.

A lenmag fokozza a vérkeringést, javítja az idegrendszer és a szaporítószervek működését.

Az étrend részét képező lenmag segít a szervezet működéséhez szükséges mennyiségű kalcium bevitelében.

A lenmag magas Omeg-3 zsírsav tartalma segít megőrizni a csontok egészségét, valamint a csontritkulás kezelését, mivel fontos szerepet játszik a csontok újratermelődésében.

Hatóanyagai segítik a vastagbél-, valamint a szervezet egyéb szervei gyulladásos megbetegedéseinek kezelését.

Magas rosttartalmánál fogva segíti az emésztést.

Kutatások kimutatták, hogy a lenmagnak mell-, prosztata-, valamint bélrák kialakulását megelőző hatása lehet.

Vegetariánusok számára a lenmag fogyasztása Omega- zsírsav tartalma miatt a halfogyasztás alternatívája lehet.

A lenmag hatékony a menopauza idején kialakult rossz közérzet enyhítésében, segíthet a megfelelő hormonszint helyreállításában.

Férfiak számára a lenmag fogyasztása különösen fontos lehet, mivel hatóanyagai a prosztata- megnagyobbodás, valamint a prosztata- gyulladás megelőzését segítik.

A lenmag fogyasztása bizonyos esetekben összefüggésbe hozható a koraszüléssel. Terhesség és szoptatás alatt, valamint véralvadási problémák esetén lenmag fogyasztása nem ajánlott. A lenmag az arra érzékenyeknél allergiás reakciókat válthat ki.

(Forrás:diethealthclub.com)

 

Készítette: OpenCart Magyarország
Bioesnatur.hu © 2019