Bio máriatövismag olaj 50ml

Bio máriatövismag olaj 50ml
Gyártó: Kovács László biotermelő
Cikkszám: Bio máriatövis magolaj
Fogyasztói ár: 2,400 Ft
Db:  
   - VAGY -   

Prémium minőségű 100% hidegen sajtolt bio máriatövismag olaj 50ml   

Készítette: Kovács László biogazda

Fogyasztása: este, vacsora után egy teáskanálnyi máriatövismag olaj. Májkárosodás, illetve a máj nagyobb terhelése esetén naponta kétszer egy teáskanálnyi étkezés után.  Bio máriatövismag őrlemény

 

Máriatövis- a természetes májvédő

A máriatövist már 2000 évvel ezelőtt használták különböző eredetű gyengeségek, különösen a máj, a vese és az epehólyag problémáinak kezelésére szolgáló növényi orvosságként. A máriatövis valamennyi része ehető, de a magja rendelkezik a legtöbb pozitív hatással.

Számos tanulmányban olvasható, hogy a máriatövis hatóanyagai megvédik a májat a különböző mérgektől, beleértve bizonyos gyógyszereket is, melyek nagy dózisban májkárosodást okozhatnak.

A máriatövis egészségre gyakorolt pozitív hatása a Silymarin nevű flavonoid komplexnek tulajdonítható, mely a gyógynövényt igen hatékonnyá teszi a krónikus vírusos májgyulladás (hepatitis), valamint a májzsugorodás (cirrózis) kezelésében. A Silymarin segít a károsodott májsejtek helyreállításában. Megfigyelték, hogy a máriatövis fogyasztásának egyéb pozitív hatásai is vannak: segít csökkenteni az inzulinrezisztenciát, ezáltal a cukorbetegség kezelését segítheti, gyulladáscsökkentő és kiegészíti a rákos megbetegedések kezelését (mellrák, prosztatarák).

 A máriatövis fogyasztása kismamák számára nem ajánlott.

(Forrás: umm.edu, milkthistlesupplements.com, livestrong.com, examiner.com)   

 

Készítette: OpenCart Magyarország
Bioesnatur.hu © 2019